Rulada cu gem

Printeaza

Rulada cu gem din: oua, zahar, faina, ulei, gem sau dulceaţă de prune, ciocolata.

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 8 linguri făină
  • 1 lingură ulei
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat
  • 1 borcan gem sau dulceaţă de prune
  • 2 cuburi ciocolată de menaj

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi albuşurile spumă, iar separat freci gălbenuşurile cu 8 linguri de zahăr, iar când se topeşte zahărul, pui cele 8 linguri de făină, uleiul şi zahărul vanilat.

Amesteci cele 2 compoziţii şi le pui în tava unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt.

Dai tava la cuptorul încins timp de maxim 20 de minute.

Când este gata, răstorni compoziţia pe un prosop umezit şi rulezi. După 10 minute, desfaci rulada şi adaugi gemul, rulând din nou.

Glazurezi rulada cu ciocolata de menaj albă sau neagră topită. Dai rulada la rece. O poţi tăia după 30 de minute.

Rulada cu gem

Rulada_cu_gem

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.