Rulada cu gem
PrinteazaRulada cu gem din: oua, zahar, faina, ulei, gem sau dulceaţă de prune, ciocolata.
Ingrediente:
- 8 ouă
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri făină
- 1 lingură ulei
- 3 pliculeţe zahăr vanilat
- 1 borcan gem sau dulceaţă de prune
- 2 cuburi ciocolată de menaj
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă, iar separat freci gălbenuşurile cu 8 linguri de zahăr, iar când se topeşte zahărul, pui cele 8 linguri de făină, uleiul şi zahărul vanilat.
Amesteci cele 2 compoziţii şi le pui în tava unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt.
Dai tava la cuptorul încins timp de maxim 20 de minute.
Când este gata, răstorni compoziţia pe un prosop umezit şi rulezi. După 10 minute, desfaci rulada şi adaugi gemul, rulând din nou.
Glazurezi rulada cu ciocolata de menaj albă sau neagră topită. Dai rulada la rece. O poţi tăia după 30 de minute.
Rulada cu gem
Pofta buna!