Rulada cu glazura din sirop de ghimbir

Printeaza

Rulada cu glazura din sirop de ghimbir din: unt, melasa, sirop de zahar, ghimbir in sirop, oua, zahar brun, faina, praf de copt, ghimbir, scortisoara, zahar pudra, vanilie.

Ingrediente: 

  • 50g de unt, plus extra pentru uns tava şi hârtia de copt
  • 50g de melasă
  • 50g de sirop de zahăr sau miere
  • 2 bucăţi de ghimbir în sirop, ras plus 2 linquri de sirop
  • 4 ouă
  • 100g de zahăr brun, plus extra pentru presărat deasupra
  • 100g de făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 2 linguriţe de qhimbir ras
  • 1/2 linquriţă de scorţişoară măcinată

Ingrediente pentru glazura:

  • 200g de unt, moale
  • 300g de zahăr pudră
  • 2 linguriţe extract de vanilie
  • 3 linguri sirop de qhimbir

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 190°C. Unge cu unt şi tapetează cu hârtie de copt o tavă de ruladă cu dimensiunile de 20 x 30cm, apoi unge cu puţin unt şi hârtia. Pune melasa, siropul, untul şi ghimbirul din sirop într-o oală, încălzeşte ingredientele până când untul se topeşte, apoi amestecă pentru a le omogeniza şi ia-le de pe foc pentru a se răci puţin.

Pune ouăle şi zahărul într-un bol şi bate-le cu un mixer până când obţii o compoziţie lejeră, ca un mousse, cu dimensiuni duble faţă de cele iniţiale – va dura circa 10 minute.

Compoziţia este gata când rezistă pe telurile mixerului 3 secunde, înainte de a se prelinge. Cerne făina în bol, adaugă praful de copt şi condimentele, apoi toarnă siropul cu unt pe marginile bolului, astfel încât să se prelingă încet în ouăle bătute.

Amestecă totul cu grijă, cu ajutorul unei linguri mari de metal. Toarnă compoziţia în tavă şi coace-o 12 minute, până când este aproape gata.

Cât timp blatul este la cuptor, întinde pe suprafaţa de lucru o bucată de hârtie de copt, suficient de mare pentru a cuprinde prăjitura şi presară pe ea puţin zahăr. Transferă blatul din cuptor direct pe această hârtie.

Foloseşte un cuţit mic cu zimţi pentru a trasa o linie la circa 2cm de una dintre laturile mai scurte, având grijă să nu tai până la capăt – asta te va ajuta să obţii o ruladă strânsă.

Incepe să rulezi blatul de la această latură, rulând şi hârtia de copt între straturi. Lasă rulada să se răcească pe un grătar pentru prăjituri, pentru a se stabiliza în forma definitivă.

Pentru a face glazura, pune ingredientele într-un bol şi bate-le cu un tel până când compoziţia devine omogenă. Transfer-o într-un poş prevăzut cu un dui mare. Intinde blatul rulat şi stropeşte-l cu 2 linguri de sirop de ghimbir.

Şpriţează un strat de cremă pe blat, apoi ajută-te de hârtia de dedesubt pentru a-l rula la loc. Taie ambele capete ale ruladei, pentru un aspect fînal îngrijit.

Aşază rulada pe un platou de servit sau un tocător. Şpriţează restul de glazură într-un strat gros deasupra blatului, făcând zigzaguri înainte şi înapoi pentru a crea un model.

Rulada cu glazura din sirop de ghimbir

Rulada_cu_glazura_din_sirop_de_ghimbir

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.