Rulada gustoasa cu mere

Printeaza

Rulada gustoasa cu mere din: faina integrala, Sucanat, sare, drojdie, apa, mere, nuco, stafide, sirop de artar, scortisoara, nucsoara.

Ingrediente:C:\Documents and Settings\Bozo\My Documents\WORK\Retete noi AlexsiCorina\inceputa_Studiu China Carte de bucate\Rulada_gustoasa_cu_mere.jpg

PENTRU BLAT:

  • 3 1/2-4 căni de făină de grau integrâlă
  • 1 lingură Sucanat
  • 1/2 lingurilă sare de mare
  • 2 1/2 lingurile de drojdie instant (pentru creştere rapidă)
  • 1/2 căni apă caldă

PENTRU UMPLUTURĂ:

  • 3 căni de mere, cubulele mici
  • 1/2 cană de nuci tocate
  • 3/4 cână de stafide
  • 2 linguri de sirop de artar
  • 2 lingurile de scortişoară
  • 1/2 lingurită de nucşoară

 

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele pentru blat într-un bol. Se frământă cu mâinile timp de 8-10 minute, până devine omogenă şi elastică. Se separă in 8 bile; se acoperă şi se lasă la crescut timp de 40 de minute.

După ce aluatul pentru blaturi este acoperit, se prepară umplutura, amestecând toate ingredientele într-un bol potrivit, care se lasă pe urmă deoparte.

După 40 de minute, se întinde fiecare bilă sub forma unui disc cu diametrul de aproximativ 7-8 centimetri. Se pun 1 1/2 linguri cu vârf de umplutură in centru. Fiecare blat se îndoaie apoi pentru a forma o semilună se apasă cu o furculilă marginile suprapuse ca să nu rămână deschideri.

Se preîncălzeşte cuptorul la 220° Celsius.

Se lasă ruladele să crească pe blatul de bucătărie timp de 15 minute.

Se pun ruladele pe o foaie de copt care nu lipeşte.

Se coc la 220°C timp de 20-25 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.