Rulada gustoasa cu mere
PrinteazaRulada gustoasa cu mere din: faina integrala, Sucanat, sare, drojdie, apa, mere, nuco, stafide, sirop de artar, scortisoara, nucsoara.
PENTRU BLAT:
- 3 1/2-4 căni de făină de grau integrâlă
- 1 lingură Sucanat
- 1/2 lingurilă sare de mare
- 2 1/2 lingurile de drojdie instant (pentru creştere rapidă)
- 1 1/2 căni apă caldă
PENTRU UMPLUTURĂ:
- 3 căni de mere, cubulele mici
- 1/2 cană de nuci tocate
- 3/4 cână de stafide
- 2 linguri de sirop de artar
- 2 lingurile de scortişoară
- 1/2 lingurită de nucşoară
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele pentru blat într-un bol. Se frământă cu mâinile timp de 8-10 minute, până devine omogenă şi elastică. Se separă in 8 bile; se acoperă şi se lasă la crescut timp de 40 de minute.
După ce aluatul pentru blaturi este acoperit, se prepară umplutura, amestecând toate ingredientele într-un bol potrivit, care se lasă pe urmă deoparte.
După 40 de minute, se întinde fiecare bilă sub forma unui disc cu diametrul de aproximativ 7-8 centimetri. Se pun 1 1/2 linguri cu vârf de umplutură in centru. Fiecare blat se îndoaie apoi pentru a forma o semilună se apasă cu o furculilă marginile suprapuse ca să nu rămână deschideri.
Se preîncălzeşte cuptorul la 220° Celsius.
Se lasă ruladele să crească pe blatul de bucătărie timp de 15 minute.
Se pun ruladele pe o foaie de copt care nu lipeşte.
Se coc la 220°C timp de 20-25 minute.
Pofta buna!