Rulada cu ierburi aromate
PrinteazaRulada cu ierburi aromate din: piept de curcan, oua, ou, ciuperci, usturoi, rozmarin, maghiran, cimbru, arahide, supa de carne, sare si piper.
- 800 g piept de curcan
- 3 oua fierte tari
- 1 ou crud
- 5-6 ciuperci
- 3 catei de usturoi
- rozmarin
- maghiran
- cimbru
- 250 g arahide
- 150 ml supa de carne
- sare
- piper
Mod de preparare:
Netezesti pieptul de curcan cu ciocanul de şniţele, condimentezi cu sare şi piper şi presari peste carne, pe toată suprafaţa, ierburi aromate, usturoiul zdrobit, ouăle fierte date pe răzătoate, ciupercile tăiate felii subţiri şi 100 g arahide întregi.
Rulezi felia de carne cu umplutura în interior, prinzi la capăt cu scobitori, ungi deasupra cu ou crud bătut cu două linguri de apă rece şi presari restul arahidelor zdrobite, având grijă să se lipească bine pe suprafaţa cărnii.
Aşezi rulada într-o tavă unsă generos cu ulei, adaugi supa de carne, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci tava la cuptor pentru circa trei ore. Din când în când, stropeşti rulada cu sosul din tavă. Când este aproape bine pătrunsă carnea, îndepărtezi folia de aluminiu, pentru a se rumeni rulada.
Rulada cu ierburi aromate
Pofta buna!
Buna de incercat reteta asta