Rulada cu ierburi aromatice

Printeaza

Rulada cu ierburi aromatice din: pulpa de porc, vin alb, unt, usturoi, rozmarin, piper, cimbru, nucsoara si sare.

Ingrediente:

  • 1 kg pulpa de porc
  • 250 ml vin alb
  • 100 g unt
  • 8 catei de usturoi
  • 3 crengute de rozmarin
  • 1 lingurita cu piper
  • cimbru
  • nucsoara
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie pulpa de porc pe lungime, desfăcând-o uşor cu cuţitul, astfel încât să obţii o bucată dreptunghiulară.

Intr-un bol, freacă 75 g de unt cu patru căţei de usturoi zdrobiţi, piperul proas­păt măcinat, sare, puţin cimbru şi un pic de nucşoară,

Freacă bucata de carne cu amestecul obţinut. Rulează şi leagă cu aţă. Crestea­ză din loc în loc şi înfige feliuţe de usturoi.

Aşază rulada într-un vas termorezistent. Stropeşte-o cu restul de unt topit şi dă-o la cuptor, la foc iute 15 minute, apoi la foc mediu 60 de minute.

Din când în când, stropeşte carnea cu sosul din tavă ca să rămână suculentă.

Când este aproape gata, adaugă vinul şi las-o 20 de minute ca să se rume­nească.

Serveşte cu cartofi la cuptor.

 

Rulada cu ierburi aromatice

Rulada_cu_ierburi_aromatice

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.