Rulada imbracata in bacon
PrinteazaRulada imbracata in bacon din: carne tocata, fenicul, pesmet, usturoi, parmezan, spanac, ceapa, sare, piper.
- 1 kg carne tocată amestec (vită şi porc)
- frunze de fenicul sau mărar verde
- sare de mare
- fulgi de ardei roşu iute
- 2 gălbenuşuri
- pesmet înmuiat în lapte
- piper
- 4-5 căţei de usturoi
- 1 bol parmezan ras sau caşcaval
Umplutură:
- 400 g spanac
- 4-5 linguri ulei de măsline usturoi zdrobit
- 1 ceapă albă
- sare
- 5-6 ouă fierte tare
- 20 felii bacon tăiat pe lung
Mod de preparare:
Se amestecă carnea cu frunzele de fenicul tocate fin, cu fulgii de ardei, piper după gust şi sare. Se adaugă gălbenuşurile, pesmetul înmuiat, parmezanul ras (sau caşcaval), usturoiul zdrobit bine.
Se amestecă totul şi se lasă deoparte.
Se pune într-o tigaie uleiul la încălzit, se adaugă usturoiul zdrobit şi se lasă puţin, apoi se adaugă spanacul bine spălat şi scurs şi ceapatocată. Se lasă totul să se înmoaie câteva minute, se sărează şi se lasă la răcit.
Se îmbracă o tavă de chec în felii de bacon lungi, de jur-împrejur, lăsând să atârne pe margine 3-4 degete.
Se aşază pe masă o folie alimentară, se pune carnea tocată în strat de 2 1/2 cm şi la lungimea tăvii, se pune compoziţia de spanac, iar deasupra, la o margine, se pun ouăle fierte şi decojite.
Se rulează în folie, apoi ruloul se pune în tava de chec şi se îmbracă în felii de bacon, în formă de spic de grâu. Se dă tava la cuptorul încins 50-60 minute, iar dacă între timp se rumeneşte prea tare baconul, se acoperă tava cu folie alimentară şi se reduce focul la potrivit.
Se lasă să se răcească în tavă, apoi se răstoarnă pe un platou.
Pofta buna!