Rulada de inghetata cu zmeura si vanilie

Printeaza

Rulada de inghetata cu zmeura si vanilie din: oua, zahar, lapte, pataie de vanilie, mascarpone, lapte condensat, zmeura, zahar.

 

Ingrediente:

  • 8 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr
  • 1 litru lapte
  • 1 păstaie vanilie

Pentru îngheţata de zmeură:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g lapte condensat
  • 150 g zmeură
  • 100 g zahăr

Mod de preparare:

Pentru amestecul de vanilie, laptele cu păstaia de vanilie tăiată în două pe lungime se pun pe foc.

Intre timp, gălbenuşurile se freacă binâ cu zahărul până ce se albesc si apoi se toarnă laptele peste ames­tecul de ouă. Se amestecă şi se repune pe foc.

Se lasă le foc mic să fiar­bă, amestecând continuu şi, când a devenit o cremă groasă, se trage de pe foc, se strecoară şi se lasă să se răcească.

Intre timp, zmeura cu zahărul şi un pic de apă se pun pe foc, se lasă să dea un clocot şi apoi se pasează şi se trece printr-o sită, pentru a extrage doar sucul.

Apoi, sucul se mixează cu mascarpone şi laptele. Intr-o tavă tapetată cu folie alimentară se pun straturi succesive din cele două compoziţii si, fără a amesteca, se dă tava la congelator pentru patru ore.

 

Rulada de inghetata cu zmeura si vanilie

Rulada_de_inghetata_cu_zmeura_si_vanilie

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.