Rulada de inghetata cu zmeura si vanilie
PrinteazaRulada de inghetata cu zmeura si vanilie din: oua, zahar, lapte, pataie de vanilie, mascarpone, lapte condensat, zmeura, zahar.
Ingrediente:
- 8 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- 1 litru lapte
- 1 păstaie vanilie
Pentru îngheţata de zmeură:
- 250 g mascarpone
- 200 g lapte condensat
- 150 g zmeură
- 100 g zahăr
Mod de preparare:
Pentru amestecul de vanilie, laptele cu păstaia de vanilie tăiată în două pe lungime se pun pe foc.
Intre timp, gălbenuşurile se freacă binâ cu zahărul până ce se albesc si apoi se toarnă laptele peste amestecul de ouă. Se amestecă şi se repune pe foc.
Se lasă le foc mic să fiarbă, amestecând continuu şi, când a devenit o cremă groasă, se trage de pe foc, se strecoară şi se lasă să se răcească.
Intre timp, zmeura cu zahărul şi un pic de apă se pun pe foc, se lasă să dea un clocot şi apoi se pasează şi se trece printr-o sită, pentru a extrage doar sucul.
Apoi, sucul se mixează cu mascarpone şi laptele. Intr-o tavă tapetată cu folie alimentară se pun straturi succesive din cele două compoziţii si, fără a amesteca, se dă tava la congelator pentru patru ore.
Rulada de inghetata cu zmeura si vanilie
Pofta buna!