Remedii Naturiste cu Planta de Stevie: Descoperă Puterea Naturii. Planta de stevie (Stevia rebaudiana) este cunoscută în întreaga lume ca un îndulcitor natural fără calorii, dar proprietățile sale se extind mult dincolo de capacitatea de a îndulci alimentele și băuturile. Bogată în compuși bioactivi, stevia oferă o varietate de beneficii pentru sănătate, inclusiv acțiunea antioxidantă, […]
Rulada cu inghetata
PrinteazaRulada cu inghetata din: oua, zahar, faina, cacao, rom, lapte, galbenusuri, ciocolata, frisca.
Ingrediente:
- 3 oua
- 3 linguri de zahar
- 2 linguri faina
- 1 pachet zahar vanilat
- 2 linguri cacao
crema:
- 150 g unt
- 80 g zahar pudra
- 1-2 linguri de rom
inghetata:
- 300 ml lapte
- 4 galbenusuri
- 100 g zahar
- 50 g ciocolata alba
- 50 g ciocolata cu lapte
- 300 ml frisca batuta
Mod de preparare:
Rulada cu inghetata: bat spumă albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. adaugă gălbenuşurile, făina şi cacaua.
amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 8-10 minute.
Blatul copt se răstoarnă pe un şervet stropit cu apă. Imediat se scoate hârtia şi se întoarce. acoperă cu alt şervet să nu se usuce.
Pentru cremă, se freacă untul cu zahărul pudră, până se topeşte tot zahărul. adaugă romul şi se întinde pe blatul copt. Se rulează atent, se împachetează într-o hârtie şi se pune la frigider.
taie felii şi se serveşte cu îngheţată şi fructe proaspete.
Pentru îngheţată, gălbenuşurile se bat cu zahărul, apoi se adaugă laptele fierbinte şi se ţine pe foc mic, amestecând continuu, pana se îngroaşă.
O parte se amestecă cu ciocolata albă, iar cealaltă parte se amestecă cu ciocolata de lapte. lasă să se răcească, apoi se înglobează şi frişca şi se pune la congelator, 3-4 ore.
Pofta buna!
Remedii Naturiste cu Planta de Stevie: Descoperă Puterea Naturii