Ruladă Pavlova din: albusuri de ou, zahar tos, otet alb, extract de vanilie, amidon de porumb, frisca, fructe. Ingrediente: 4 albușuri de ou 1 cană de zahăr tos 1 linguriță de oțet alb 1 linguriță de extract de vanilie 1 linguriță de amidon de porumb 200 ml frișcă lichidă Fructe proaspete pentru decor (căpșuni, […]
Rulada cu mac si faina de alune
PrinteazaRulada cu mac si faina de alune din: aluat de foitaj, unr, seminte de mac, zahar, oua, faina de alune, coaja de lamaie, esenţă de rom.
Ingrediente:
- o foaie aluat de foitaj
- 200 g unt
- 280 g seminţe de mac
- 60 g zahăr
- 8 ouă
- 120 g făină de alune
- coaja unei lămâi
- câteva picături esenţă de rom
- 160 g zahăr pentru albuşuri
Pentru uns:
- un ou
Mod de preparare:
Untul topit se arfiestecă cu cele 60 g zahăr şi apoi se adaugă cele opt gălbenuşuri.
Se mixează macul si se adaugă peste gălbenuşuri, apoi făina de alune, coaja de lămâie si esenţa de rom.
Albuşurile se bat spumă foarte tare cu cele 160 g zahăr si se adaugă spuma amestecând cu delicateţe.
Se pune într-o tavă foaia de aluat de foitaj bine întinsă, se toarnă compoziţia cu mac şi se rulează apoi.
Se unge cu ou deasupra si se coace 30 de minute. Se lasă de pe o zi pe alta şi apoi se taie.
Rulada cu mac si faina de alune
Pofta buna!
Rulada de bezea cu capsuni din: oua, zahar, amidon, otet, frisca, crema de vanilie, zmeura, capsuni. Ingrediente: Pentru rulada: 4 albuşuri mari de ou 250 g zahăr + extra pentru presărat 1 linguriţă de amidon 1 linguriţă de oţet de vin alb Pentru umplutura: 300 ml frişcă 4 linguri cu cremă de vanilie 150 g zmeură […]