Ruladă Buturugă de Crăciun cu Ganache de Ciocolată din: oua, zahar, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, ciocolata, smantana, unt, zahar pudra. Rulada Buturugă de Crăciun, cunoscută și sub numele de “Bûche de Noël”, este o rețetă tradițională de sărbătoare în Franța. Această variantă clasică combină un blat pufos de ciocolată cu un ganache […]
Rulada cu mandarine, ciocolata si scortisoara
PrinteazaRulada cu mandarine, ciocolata si scortisoara din: cacao, zahar pudra, mergarina vegetala, compot de mandarine, faina, praf de copt, scortisoara, coaja de lamaie rasa, gem de portocale sau de caise, rom, fulgi de cocos, ciocolata amaruie, mandarine.
Ingrediente:
- 30 g cacao
- 100 g zahăr pudră
- 70 g margarină vegetală
- 1 cutie mică compot de mandarine
- 200 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
Pentru decor:
- 2 linguri gem de portocale sau de caise
- 1 lingură rom
- fulgi de cocos
- 1 ciocolată amăruie
- 2-3 mandarine
Mod de preparare:
Scurgi mandarinele din compot şi păstrezi sucul. Baţi margarina cu zahărul, adaugi cacaua, scorţişoara, coaja de lămâie şi omogenizezi.
Torni zeama de la compotul de mandarine şi făina amestecată cu praful de copt.
Ungi o formă mai îngustă şi înaltă cu ulei şi tapetezi cu făină.
Torni 2/3 din aluat, acoperi cu mandarinele din compot, apoi pui aluatul rămas. Introduci în cuptorul preîncălzit 45 de minute.
Amesteci gemul cu romul. Scoţi prăjitura din formă, ungi cu această compoziţie, presari cu nucă de cocos şi laşi să se răcească.
Decorezi cu felii de mandarine, trecute prin ciocolata amăruie topită şi cu fulgi de cocos. Serveşti rece sau la temperatura camerei.
Rulada cu mandarine, ciocolata si scortisoara
Pofta buna!
Ruladă Buturugă de Crăciun cu Ganache de Ciocolată
Pofta buna!