Rulada cu mandarine

Printeaza

Rulada cu mandarine din: oua, zahar pudra, cacao, sare, unt, lichior de portocale, frisca, mandarine si ciocolata rasa.

Rulada_cu_mandarine

 

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 linguri cu vârf cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriţă unt topit
  • 50 ml lichior de portocale
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 4-5 linguri mandarine din compot
  • cacao sau ciocolată rasă

 

Mod de preparare:

Se bat gălbenuşurile cu zahăr şi se înglobează praful de cacao. Se bate albuşul cu un praf de sare şi se înglobează.

Compoziţia se repartizează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace 7-8 min. la cuptorul încins la 190 °C.

Se răstoarnă pe un prosop textil pudrat cu zahăr şi se desprinde cu grijă hârtia de copt de pe fund; se rulează blatul în prosop şi se lasă să se răcească.

Se bate frişca. Se derulează blatul şi se stropeşte cu lichior; se unge cu frişcă, se repartizează mandarine şi se rulează la loc.

Se presară deasupra cacao sau ciocolată rasă (eventual şi fructe).

 

Rulada cu mandarine

Rulada_cu_mandarine

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

retete

Ruladă Pavlova

Ruladă Pavlova din: albusuri de ou, zahar tos, otet alb, extract de vanilie, amidon de porumb, frisca, fructe.   Ingrediente: 4 albușuri de ou 1 cană de zahăr tos 1 linguriță de oțet alb 1 linguriță de extract de vanilie 1 linguriță de amidon de porumb 200 ml frișcă lichidă Fructe proaspete pentru decor (căpșuni, […]

 

Rulada de bezea cu capsuni

Rulada de bezea cu capsuni

Rulada de bezea cu capsuni din: oua, zahar, amidon, otet, frisca, crema de vanilie, zmeura, capsuni. Ingrediente: Pentru rulada: 4 albuşuri mari de ou 250 g zahăr + extra pentru presărat 1 linguriţă de amidon 1 linguriţă de oţet de vin alb Pentru umplutura: 300 ml frişcă 4 linguri cu cremă de vanilie 150 g zmeură […]

 

 

Rulada cu marmelada de piersici

Rulada cu marmelada de piersici

Rulada cu marmelada de piersici din: oua, zahar, faina, coaja de lamaie, marmelada, unt. Ingrediente: 2 ouă 2 linguri zahăr tos 2 linguri rase de făină coajă de lămîie 1 lingurâ marmeladă de piersici 10 g unt sau ulei   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu o lingură de zahăr, pană cand devin spumoase şi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.