Rulada cu marmelada de caise si coaja de lamaie
PrinteazaRulada cu marmelada de caise si coaja de lamaie din: oua, zahar tos, faina, coaja de lamaie, marmelada de caise, ulei.
- 2 ouă
- 2 linguri zahăr tos
- 2 linguri de făină
- coajă de lămâie
- 1 lingură marmeladă de caise
- 10 g ulei
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu o lingură de zahăr, până când devin spumoase şi încep să se albească.
Albuşul se bate cu restul de zahăr până se întăreşte şi se dizolvă toate cristalele de zahăr.
Se amestecă apoi cu gălbenuşul, coaja de lămâie şi făina, care se adaugă pe rând.
Se unge o tavă cu grăsime şi se tapetează cu hârtie. Se toarnă compozitia în tavă şi se dă la copt la foc mai iute, circa 15 minute.
Se răstoarnă pe o planşetă presărată cu făină, şi, caldă fiind, se rulează cu hârtia.
Apoi se desface, se unge cu un strat de marmeladă uniform şi se rulează din nou. Se pudrează cu zahăr.
Pofta buna!