Ruladă Pavlova din: albusuri de ou, zahar tos, otet alb, extract de vanilie, amidon de porumb, frisca, fructe. Ingrediente: 4 albușuri de ou 1 cană de zahăr tos 1 linguriță de oțet alb 1 linguriță de extract de vanilie 1 linguriță de amidon de porumb 200 ml frișcă lichidă Fructe proaspete pentru decor (căpșuni, […]
Rulada cu marmelada de caise
PrinteazaRulada cu marmelada de caise din: oua, zahar, faina, coaja de lamaie, marmelada, unt.
- 2 ouă
- 2 linguri zahăr tos
- 2 linguri rase de făină
- coajă de lămîie
- 1 lingurâ marmeladă de caise
- 10 g unt sau ulei
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu o lingură de zahăr, pană cand devin spumoase şi încep să se albească.
Albuşul se bate cu restul de zahăr pană se întăreşte şi se dizolvă toate cristalele de zahăr.
Se amestecă apoi cu gălbenuşul, coaja de lămaie şi făina care se adauţjă pe rand.
Se unge o tavă cu grăsime şi se tapetează cu hartie.
Se toarnă compoziţia în tavă şi se dă la copt la un foc mai iute, circa 15 minute.
Se răstoarnă apoi pe o planşetă presărată cu făină, şi, caldă fiind, se rulează cu hartia.
Apoi se desface, se unge cu un strat de marmeladă uniform şi se rulează din nou.
Se pudrează cu zahăr şi se serveşte tăiată felii de grosimea 1-2 cm.
Rulada cu marmelada de caise
Ruladă Buturugă de Crăciun cu Ganache de Ciocolată
Ruladă Buturugă de Crăciun cu Ganache de Ciocolată din: oua, zahar, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, ciocolata, smantana, unt, zahar pudra. Rulada Buturugă de Crăciun, cunoscută și sub numele de “Bûche de Noël”, este o rețetă tradițională de sărbătoare în Franța. Această variantă clasică combină un blat pufos de ciocolată cu un ganache […]
Pofta buna!