Ruladă cu marmeladă
PrinteazaRuladă cu marmeladă
Ingrediente:
- 125 g făină
- 125 g zahăr
- 5 ouă
- zahăr vanilat
- marmeladă
Mod de preparare:
Ruladă cu marmeladă: Freacă gălbenuşurile cu 3/4 din cantitatea de zahăr. La frecat se adaugă o lingură de apă. Separat se bat albuşurile cu restul de zahăr.
Se toarnă peste gălbenuşuri, amestecînd uşor de jos în sus, apoi se adaugă un pacheţel de zahăr vanilat şi făina, amestecînd din nou.
Se îmbracă o tavă cu hîrtie şi în ea se toarnă din compoziţia de mai sus un strat de o jumătate de centimetru grosime.
Se coace la foc potrivit.
Cînd este gata se răstoarnă din tavă şi, dacă hîrtia nu se dezlipeşte uşor, se udă cu puţină apă rece.
Se unge cu un strat subţire de marmeladă. Se rulează, se pudrează cu zahăr vanilat, apoi se taie în felii subţiri.
Pofta buna!