Rulada marmorata de ciocolata
PrinteazaRulada marmorata de ciocolata
Ingrediente:
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 3 pacheţele de vanilie
- 150 g făină
- 50 g amidon sau zeamil
- 1 linguriţă rasă de praf de copt
- 3 linguriţe de cacao
- 1 l de frişcă nebătută
- 10 foi de gelatină
- esenţă de rom
- 50 g ciocolată rasă
Mod de preparare:
Rulada marmorata de ciocolata: Se încinge cuptorul la 200 de grade, se separă albuşul de gălbenuş, se bat albuşurile spumă cu patru linguri de apă rece, zahărul şi o vanilie, se amestecă uşor gălbenuşurile cu albuşurile, apoi adăugăm făina şi praful de copt.
Două treimi din aluat se toarnă în tava tapetată cu făină, iar restul se amestecă cu o linguriţă de cacao şi se toarnă peste prima compoziţie.
Cu o furculiţă, se amestecă uşor ca să devină o cremă marmorată, care se coace timp de douăzeci şi cinci de minute, se răstoarnă pe un prosop umed cu ajutorul căruia se rulează mai uşor şi se lasă la răcit. Se bate frişca la care se adaugă două pacheţele de vanilie.
Gelatina se dizolvă conform instrucţiunilor de pe pachet şi se înglobează treptat în frişcă. Jumătate din frişcă se amestecă cu esenţa de rom, iar restul cu două linguriţe de cacao.
Pe blatul derulat, se aşează alternativ cele două straturi de frişcă. La sfârşit, se reface rulada şi se ornează cu restul de frişcăşi ciocolată rasă.
Pofta buna!