Ruladă Buturugă de Crăciun cu Ganache de Ciocolată din: oua, zahar, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, ciocolata, smantana, unt, zahar pudra. Rulada Buturugă de Crăciun, cunoscută și sub numele de “Bûche de Noël”, este o rețetă tradițională de sărbătoare în Franța. Această variantă clasică combină un blat pufos de ciocolată cu un ganache […]
Ruladă cu mascarpone şi piersici
PrinteazaRuladă cu mascarpone şi piersici din: albusuri, sare, zahar, alune de padure, mascarpone, smantana, frisca, zahar pudra, piersici, zahar vanilinat, frunze de menta.
pentru blat:
- 6 albusuri
- 1 praf de sare
- 10 linguri zahar
- 120 g alune de padure fin macinate
pentru crema si decor:
- 250 g mascarpone
- 100 ml smantana pentru frisca
- 250 ml frisca lichida
- 2 linguri zahar pudra
- 600 g piersici proaspete sau din compot
- 2 plicuri zahar vanilinat
- cateva frunze de menta
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi treptat câte o lingură de zahăr şi baţi în continuare, până se topeşte zahărul.
Incorporezi alunele în bezeaua obţinută şi torni compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coci blatul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până devine auriu, îl răstorni pe o hârtie de copt curată, îndepărtezi cu grijă hârtia pe care s-a copt şi îl rulezi împreună cu hârtia curată.
Pentru cremă, mixezi frişca lichidă rece, împreună cu zahărul pudră şi cel vanilinat.
Separat, mixezi mascarpone împreună cu smântână pentru frişcă şi 2-3 linguri de frişcă bătută.
Păstrezi în frigider restul de frişcă.
Păstrezi un fruct pentru decor, iar restul le speli, le cureţi şi le tai în cubuleţe.
Desfaci uşor rulada, întinzi crema şi repartizezi uniform cubuleţele de piersici, păstrând un fruct pentru decor.
O rulezi cu ajutorul hârtiei şi o păstrezi la rece 2 ore.
O decorezi cu frişca rămasă, cu felii de piersică şi cu frunzele de mentă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ruladă Buturugă de Crăciun cu Ganache de Ciocolată
Pofta buna!