Ruladă de miel umplută cu legume
PrinteazaRuladă de miel umplută cu legume din: carne de miel dezosata, vin, usturoi, menta, rozmarin, piper boabe, coriandru, ceapa verde, usturoi verde, ardei grasi, ardei capia, apstarnac, telina, morcovi, oua, ulei de masline, gris, sare de mare, piper.
- 700 g carne de miel dezosata
- 50 ml vin alb
- 1 legatura usturoi verde
- cateva fire de menta proaspata
- cateva fire de rozmarin proaspat
- piper boabe mozaic
- coriandru
pentru umplutura:
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- 2 ardei grasi galbeni
- 2 ardei capia
- 1 pastarnac
- 1 bucata telina
- 2 morcovi
- 1 morcov fiert
- 2 oua
- ulei de masline
- 2 linguri gris
- sare de mare
- piper
Mod de preparare:
Carnea de miel dezosată o speli foarte bine şi o ştergi cu un şervet absorbant.
Intr-un bol amesteci vinul alb, condimentele şi puţină apă. Pui carnea de miel în marinată şi o laşi cel puţin 6 ore la rece.
Legumele spălate şi curăţate le toci mărunt. Le căleşti în puţin ulei de măsline şi le laşi să se răcească câteva minute.
Baţi ouăle cu un praf de sare şi le amesteci cu legumele şi grisul.
Scoţi carnea de miel din marinată, o acoperi cu amestecul de legume şi ou, pui morcovul fiert întreg la mijloc, rulezi uşor şi prinzi rulada cu şnururi de silicon sau cu aţă alimentară.
Pui ruladele într-o tavă unsă cu unt şi stropită cu ulei de măsline, stropeşti cu puţin vin alb şi laşi la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 45-50 de minute, întorcându- le din când în când.
Feliezi rulada când e gata şi o servesti la masă.
Ruladă de miel umplută cu legume
Pofta buna!