Ruladă de miel cu verdeţuri
PrinteazaO reteta de rulada de miel cu verdeturi din: carne de miel, ceapa, usturoi, pesmet, unt, spanac, sare, piper, ulei de masline, vin alb sec, usturoi, rozmarin si ienibahar.
- un kg carne de miel (pulpă de miel fără os)
- o legătură ceapă
- o legătură usturoi
- 1-2 linguri pesmet
- un cubuleţ unt
- 200 g spanac
- sare grunjoasă
- piper negru şi verde pisat
- ulei de măsline
- 500 ml vin alb sec
- o căpăţână usturoi
- rozmarin verde
- 4-5 frunze ienibahar
Mod de preparare:
Se ia pulpa de miel, se curăţă de pieliţe, se îndepărtează grăsimea şi se trece printr-un jet de apă rece. Se unge cu ulei pe toată suprafaţa şi se condimentează cu sare si piper. Se acoperă cu folie de plastic şi se lasă la rece.
In acest timp, se alege spanacul, se spală şi se opăreşte 2-3 minute, nu foarte mult ca să nu se înmoaie prea tare. Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se taie potrivit. Se călesc 2-3 minute şi se adaugă spanacul, sarea şi pesmetul rumenit în puţin unt.
Se scoate pulpa, se umple cu verdeaţă, se rulează, se strânge cu aţă de bucătărie şi se pune în tavă. Se stropeşte cu vin şi ulei de măsline, dacă mai e nevoie. Se adaugă rozmarin, ienibahar şi piper. Pe margini se pun rondele din căpăţâna de usturoi şi se acoperă cu un capac, apoi se coace la 160°C, până se rumeneşte.
Ruladă de miel cu verdeţuri
Pofta buna!