Ruladă de miel

Printeaza

Ruladă de miel din: pulpa de miel, ulei, oua, spanac, faina, ceapa, sare, piper, cimbru, usturoi, margarina.

Ingrediente:

  • pulpa din faţă a mielului
  • 100 ml ulei
  • 3-4 ouă fierte tari
  • 1 kg spanac
  • 2-3 ouă crude
  • 3 linguri făină
  • 3 cepe uscate
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • usturoi
  • margarină

 

Mod de preparare:

Dezosezi pulpa, iar carnea o baţi astfel încât să se întindă cât mai mult posibil, dar să aibă o grosime uniformă de 1-2 cm.

O ungi cu margarina, apoi presari sare şi celelalte mirodenii. Separat, toci foarte mărunt ceapa, o căfeşti în ulei, adăugând şi spanacul opărit în prealabil şi tocat.

Căleşti amestecul aproximativ 15 minute, după care adaugi făina, sare, mirodenii şi amesteci în continuare.

Dai la răcit, apoi adaugi ouăle crude. Acest amestec îl întinzi pe “foaia” de carne, lăsând marginile libere de jur-împrejur.

Pe o latură vei pune ouăle fierte, tăiate jumătăţi şi rulezi. înfăşori rulada în hârtie pergament unsă cu grăsime sau chiar într-o bucată de tifon, după care o legi cu aţă. în tavă pui două căni de apă şi 100 ml ulei, sare, piper şi usturoiul tăiat bucăţi.

Dai la cuptor, la foc mic, circa 1 oră, până se rumeneşte pe toate părţile, în timpul coacerii, dacă e nevoie, mai adaugi apă.

Laşi până a doua zi la răcit, după care o desfaci din hârtie, scoţi aţele si o tai felii.

 

 

Poftă bună!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Ruladă Delicioasă de Pui cu Roșii

Ruladă Delicioasă de Pui cu Roșii din: piept de pui, rosii, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, branza feta.   Ingrediente: 500g piept de pui 3 roșii mari 2 căței de usturoi 2 linguri ulei de măsline Sare și piper după gust O mână de pătrunjel tocat 50g brânză feta (opțional)   Mod de […]

 

retete

Ruladă cu verdeață

Ruladă cu verdeață din: aluat, apa, ulei, faina, sare, spanac, stevie, loboda, ceapa verde, piper, ulei, fulgi de ovaz. Ingrediente: aluat apa ulei faina sare verdeata tocata (spanac, stevie, loboda) ceapa verde piper ulei fulgi se ovaz     Mod de preparare: Se face o foaie de aluat din 200 ml apă, 100 ml ulei, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.