Ruladă cu miere
PrinteazaO reteta de rulada cu miere din: miere, ulei, bicarbonat, sifon, faina, sare, gem, zahar vanilat, esenta de rom si zahar pudra.
Ingrediente:
- 4 linguriţe cu miere
- 4 linguri ulei
- un vârf de cuţit de bicarbonat
- 1 pahar mare cu sifon (apă minerală)
- 400 g făină
- sare
- gem (orice fel, dar să nu fie prea moale)
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 200 g nuci pisate esenţă de rom
- 150 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Frecaţi mierea cu uleiul, pus picătură cu picătură, sare şi un vârf de cuţit de bicarbonat dizolvat în rom.
Adăugaţi apă minerală şi făină cât cuprinde pentru a obţine o cocă potrivit de moale. Întindeţi 4 foi. Fiecare foaie întinsă o ungeţi cu gem, presăraţi nucă măcinată amestecată cu zahăr vanilat, apoi rulaţi.
Coaceţi cele 4 foi în tava unsă şi tapetată cu făină, la foc potrivit, timp de 40 de minute. Când s-au copt foile, presăraţi zahăr pudră, lăsaţi la răcit şi, când s-a răcit, tăiaţi rulada felioare cam de 2 cm lăţime.
Ruladă cu miere
Pofta buna!
foaie de rulada
4oua
4linguri zahar
4lin faina
1 cacaua
crema
un plic budinca vanilie
300ml lapte
150g zahar
100g margarina rama
dulceata visine
glazura
100g ciocolata
1lingiramiere
50 g margarina rama