Rulada de muschi de porc la cuptor
PrinteazaRulada de muschi de porc la cuptor din: muschi de porc, sunca, ciuperci, oua, cascaval, oregano, rozmarin, condimente, sare, piper, unt, ulei, vin, usturoi, ardei.
- 1 muşchi de porc
- 150 g şuncă ţărănească afumată
- 350 g ciuperci champignon
- 2 ouă
- 150 g caşcaval mai moale
- oregano
- rozmarin
- condimente pentru carnea de porc
- condiment din legume uscate
- piper boabe
- sare
- unt
- 50 ml ulei
- 100 ml vin
- 5 căţei de usturoi
- 1 ardei gras
Mod de preparare:
Amesteci ouăle cu 100 g caşcaval ras, sare, piper şi condiment din legume uscate. Prăjeşti omleta în unt topit, într-o tigaie antiaderentă.
Cureţi ciupercile şi le tai mărunt, apoi le căleşti în 3 linguri de ulei încins. Iei vasul de pe foc şi scurgi uleiul, apoi condimentezi ciupercile cu usturoi zdrobit şi condiment din legume uscate.
Cureţi muşchiul de porc de grăsime şi pieliţe şi îl crestezi pe toată lungimea, apoi îl baţi cu ajutorul ciocanului pentru şniţele.
Presari deasupra sare, oregano, rozmarin şi condimente pentru carnea de porc.
Aşezi peste carne un strat de felii de şuncă afumată, apoi omleta şi compoziţia de ciuperci.
Rulezi muşchiul încet şi îl legi cu sfoară. Il aşezi într-o tavă şi îl presari cu condimente, după gust.
Pui alături ardeiul tăiat julien, vinul, uleiul rămas şi apă cât să îl acopere până la jumătate.
Pui folie peste tavă şi coci rulada 1/2 oră, apoi continui coacerea circa 3/4 oră fără folie.
Când e gata, îndepărtezi sfoara, presari peste ruladă caşcaval ras şi o introduci în cuptor până se topeşte caşcavalul.
Rulada de muschi de porc la cuptor
Pofta buna!