Rulada necoapta, cu doua creme
PrinteazaRulada necoapta, cu doua creme din: foi de napolitana, biscuiti, zahar, apa, cocos, unt, lapte praf si esenta de vanilie sau migdale.
Ingrediente:
- 3 foi de napolitană
Pentru crema caramel
- 500 g biscuiţi
- 1 cană zahăr
- 2 căni apă
Pentru crema de cocos
- 1 cană zahăr
- 100 g cocos
- 100 g unt sau margarină
- 300 g lapte praf
- 50 ml apă
- 1 fiolă esenţă de vanilie sau migdale
Mod de preparare:
Pentru crema de cocos, pui pe foc apa şi zahărul, să se topească. Adaugi untul sau margarina şi laşi să se topească, lei vasul de pe foc şi, în siropul rezultat, pui laptele praf, nuca de cocos şi esenţa de vanilie şi mixezi bine.
Pentru crema de caramel, caramelizezi zahărul şi torni cu grijă apă, reducând intensitatea focului. Laşi pe foc până se topeşte zahărul. In siropul rezultat, adaugi biscuiţii şi omogenizezi.
Repartizezi în mod egal crema caramel şi o întinzi cât mai rapid, caldă, pe foile de napolitană, iar deasupra întinzi crema de cocos. Trebuie să lucrezi repede, ca să nu se răcească crema, deoarece se întinde greu.
Rulezi foile şi, după ce se răcesc, le împachetezi în folie. Le tai după ce le-ai păstrat 3 ore la rece.
Rulada necoapta, cu doua creme
Pofta buna!