Rulada cu nuca, la rece

Printeaza

O reteta de rulada cu nuca, la rece din: oua, zahar pudra, nuca, cacao si margarina.

Ingrediente:Rulada cu nuca, la rece

  • 3 oua
  • 280 g zahar pudra + 4 linguri zahar pudra
  • 400 g nuca
  • 4 linguri cacao
  • 200 g margarina

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă cu zahărul pudră, apoi încorporezi nuca prăjită şi măcinată şi cacaua. Intinzi compoziţia pe o folie de plas­tic sau aluminiu unsă cu margarină  pentru creme şi pudrată cu zahăr. Intre timp, faci crema: Pui gălbenuşurile la fiert în apă clocotită cu puţin oţet.

Până fierb gălbenuşurile, freci margarina pentru creme spumă cu cele 4 lin­guri de zahăr pudră. Scoţi gălbenuşurile fierte, le laşi să se răcească, apoi le dai pe răzătoarea mică şi le amesteci cu margarina pentru creme, frecată bine cu zahă­rul.

Intinzi crema obţinută peste foaia de nucă şi rulezi cu atenţie, fără să prinzi folia de plastic. Dai rulada la frigi­der pentru 2-3 ore. Când s-a răcit suficient, scoţi rulada şi o tai bucăţi potrivite.

Rulada cu nuca, la rece

Rulada cu nuca, la rece

Poftă bună!

 

1 comentariu

  1. Imi amintesc de prăjitura asta, din tinerețe …,excelentă !!! O întrebare: înloc de margarină pot folosi unt? Mulțumesc !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.