Rulada cu nuca, la rece
PrinteazaO reteta de rulada cu nuca, la rece din: oua, zahar pudra, nuca, cacao si margarina.
- 3 oua
- 280 g zahar pudra + 4 linguri zahar pudra
- 400 g nuca
- 4 linguri cacao
- 200 g margarina
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu zahărul pudră, apoi încorporezi nuca prăjită şi măcinată şi cacaua. Intinzi compoziţia pe o folie de plastic sau aluminiu unsă cu margarină pentru creme şi pudrată cu zahăr. Intre timp, faci crema: Pui gălbenuşurile la fiert în apă clocotită cu puţin oţet.
Până fierb gălbenuşurile, freci margarina pentru creme spumă cu cele 4 linguri de zahăr pudră. Scoţi gălbenuşurile fierte, le laşi să se răcească, apoi le dai pe răzătoarea mică şi le amesteci cu margarina pentru creme, frecată bine cu zahărul.
Intinzi crema obţinută peste foaia de nucă şi rulezi cu atenţie, fără să prinzi folia de plastic. Dai rulada la frigider pentru 2-3 ore. Când s-a răcit suficient, scoţi rulada şi o tai bucăţi potrivite.
Rulada cu nuca, la rece
Poftă bună!
Imi amintesc de prăjitura asta, din tinerețe …,excelentă !!! O întrebare: înloc de margarină pot folosi unt? Mulțumesc !!!