Rulada cu nuca

Printeaza

Rulada cu nuca din: faina, drojdie, zahar tos, sare, oua, unt, lapte, nuca, zahar pudra, zahar vanilat, scortisoara, esenta de rom.

Ingrediente:Rulada_cu_nuca

  • 500 g făină
  • 15 g drojdie
  • 75 g zahăr tos
  • 5 g sare
  • 4 ouă
  • 175 g unt
  • 200 ml lapte dulce
  • 200 g miez de nucă
  • 40 g zahăr pudră
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • 5 g scorţişoară
  • o linguriţă cu esenţă de rom

 

 

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se dizolvă drojdia cu puţin zahăr, lapte călduţ şi făină cât să rezulte un aluat curgător.

Se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească la loc cald zece minute.

Se toarnă peste restul de făină împreună cu laptele rămas în care s-a dizolvat zahărul tos, un pliculeţ de zahăir vanilinat şi sarea.

Se adaugă două ouă întregi şi un albuş, esenţa de rom, untul şi se frământă.

Se lasă să crească la loc cald până îşi dublează volumul apoi se întinde pe un tocător presărat cu făină

. Oul rămas se amestecă bine cu zahărul pudră, scorţişoara şi miezul de nucă măcinat.

Se întinde crema peste aluat, se rulează, se aşază într-o tavă de cozonac tapetată cu hârtie de copt, se unge cu gălbenuşul rămas, se presară cu restul de zaihăr vanilinat şi se introduce în cuptorul încins.

Se coace la foc mediu până devine auriu şi, dacă introducem o scobitoare în aluat aceasta iese curată.

 

Rulada cu nuca

Rulada_cu_nuca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.