Rulada cu nuci si ciocolata amaruie
PrinteazaRulada cu nuci si ciocolata amaruie din: ciocolata amaruie, frisca, unt, oua, sare, zahar, faina, nuci, praf de copt, dulceata de caise, pra intaritor si zahar pudra.
Ingrediente:
- 350 g ciocolata amaruie
- 700 g frisca
- 75 g unt
- 6 oua
- 1 praf sare
- 175 g zahar
- 75 g faina
- 100 g nuci tocate
- 1 lingurita praf de copt
- 250 g dulceata de caise
- 2 plicuri praf intaritor
- circa 3 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Se toacă ciocolata şi se topeşte în frişca fierbinte. Se împarte compoziţia în două şi se dă la frigider peste noapte.
Se încinge cuptorul la 200°C. Se topeşte untul şi se separă ouăle. Se bat albuşurile cu sare şi se adaugă zahărul.
Se înglobează gălbenuşurile. Se amestecă făina cu nucă şi praf de copt şi se înglobează în amestecul de ouă, urmate de unt.
Se repartizează pe o tavă tapetată cu hârtie şi se coace 13-15 min.
Se răstoarnă pe un prosop de bucătărie pudrat cu zahăr şi se desprinde hârtia de pe fund. Se rulează blatul în prosop şi se lasă să se răcească.
Se dă dulceaţa prin sită. Se derulează blatul şi se unge cu dulceaţă lăsând o margine liberă.
Se amestecă praful întăritor de frişcă împreună cu zahărul pudră şi se împarte compoziţia în două; se adaugă câte o jumătate în fiecare dintre cele două compoziţii de ciocolată şi se bat separat.
Se unge blatul cu 2/3 din cantitatea totală de cremă şi se rulează pe latura lungă. Se unge cu restul de cremă şi se decorează după fantezie.
Rulada cu nuci si ciocolata amaruie
Pofta buna!