Rulada de omletă cu orez basmati si legume

Printeaza

Rulada de omletă cu orez basmati si legume din: orez basmati, sare, piper, usturoi, telina, ceapa verde, ardei gras, ulei, iaurt, ierburi de provence, patrunjel, suc de lamaie, oua si apa minerala.

Ingrediente:Rulada_de_omleta_cu_orez_basmati_si_legume

  • 150 g orez basmati
  • sare
  • piper
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 fir de țelină
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 ardei gras roșu
  • 5 linguri ulei
  • 100 ml iaurt
  • 1 linguriță ierburi de Provence
  • pătrunjel tocat
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 10 ouă
  • 80 ml apă minerală

 

Mod de preparare:

Orezul se dă în clocot în 300 ml apă cu sare; se acoperă vasul și se lasă să mai fiarbă orezul la foc moale cca 20 min.

Se spală și se curăță legumele. Țelina se taie felii subțiri; ceapa verde, usturoiul și ardeiul gras se taie mărunt.

Se călesc le­gumele într-o lingură de ulei încins și se amestecă împreună cu iaur­tul și orezul.

Se adaugă ierburi de Pro­vence, pătrunjel tocat, precum și sare și piper după gust. Se bat ouăle cu sare și cu apă mi­nerală, apoi se coc în restul de ulei 8 omlete subțiri.

Acestea se umplu cu com­poziția de orez, se rulează, iar cape­tele fie­cărei rulade se leagă cu câte un fir de ceapă verde.

Înainte de servire, se taie jumătăți.

Rulada de omletă cu orez basmati si legume

Rulada_de_omleta_cu_orez_basmati_si_legume

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • orez basmati cu legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.