Rulada de omletă cu orez basmati si legume
PrinteazaRulada de omletă cu orez basmati si legume din: orez basmati, sare, piper, usturoi, telina, ceapa verde, ardei gras, ulei, iaurt, ierburi de provence, patrunjel, suc de lamaie, oua si apa minerala.
- 150 g orez basmati
- sare
- piper
- 1 cățel de usturoi
- 1 fir de țelină
- 1 legătură ceapă verde
- 1 ardei gras roșu
- 5 linguri ulei
- 100 ml iaurt
- 1 linguriță ierburi de Provence
- pătrunjel tocat
- 2 linguri suc de lămâie
- 10 ouă
- 80 ml apă minerală
Mod de preparare:
Orezul se dă în clocot în 300 ml apă cu sare; se acoperă vasul și se lasă să mai fiarbă orezul la foc moale cca 20 min.
Se spală și se curăță legumele. Țelina se taie felii subțiri; ceapa verde, usturoiul și ardeiul gras se taie mărunt.
Se călesc legumele într-o lingură de ulei încins și se amestecă împreună cu iaurtul și orezul.
Se adaugă ierburi de Provence, pătrunjel tocat, precum și sare și piper după gust. Se bat ouăle cu sare și cu apă minerală, apoi se coc în restul de ulei 8 omlete subțiri.
Acestea se umplu cu compoziția de orez, se rulează, iar capetele fiecărei rulade se leagă cu câte un fir de ceapă verde.
Înainte de servire, se taie jumătăți.
Rulada de omletă cu orez basmati si legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- orez basmati cu legume