Ruladă de orez cu ficat

Printeaza

Ruladă de orez cu ficat din: orez, ficat de porc, paine, pesmet, oua, untura de porc, patrunjel, usturoi, sare, boia dulce si piper.

Ingrediente:Rulada de orez cu ficat

  • 250 g orez
  • 500 g ficat de porc (sau pui)
  • 6 felii paine
  • 1 cana pesmet
  • 8 oua
  • 1 lingura untura de porc
  • 1 legatura patrunjel
  • 4-5 fire usturoi verde
  • sare
  • boia dulce
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbi ficatul, îl scoţi la răcit şi, în apa în care a fiert, pui orezul la fiert. Când acesta este aproape gata, îl speli şi îl scurgi.

Ficatul îl dai prin maşina de tocat, îl amesteci cu orezul, pâinea înmuiată, stoarsă şi fărâmiţată, pes­metul, verdeaţa tocată, usturoiul verde tocat, untura, 4 ouă crude şi omleta făcută din alte 4 ore.

Condimentezi cu sare, piper şi boia şi frămânţi bine amestecul. Pui compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presezi bine, nivelezi până ce compoziţia este egală pe toată suprafaţa tăvii.

Poţi unge cu un ou bătut şi apoi dai tava la cuptor. La început coci la temperatură mai rnare, apoi reduci şi mai laşi la cuptor 30 de minute.

Consumi preparatul rece. Pentru o altă variantă de ruladă foloseşti aceeaşi compoziţie de bază, dar foloseşti altă umplutură.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.