Rulada cu spanac, orez si telemea din: orez, foaie plăcintă, spanac proaspăt, oua, ulei, faina, usturoi, lapte, smantana, telemea de oi. Ingrediente: 100 g orez 1 foaie plăcintă 500 g spanac proaspăt 2 ouă 2 linguri ulei 1 lingură făină 2 fire de usturoi 100 ml lapte 2 linguri smântână 100 g telemea de oi Mod […]
Rulada de orez cu legume
PrinteazaRulada de orez cu legume din: dovlecei, oua, ciuperci, ceapa, orez, sare, piper, busuioc, marar, unt, smantana, pesmet, branza de capra, oua.
- 1 kg dovlecei
- 3 ouă
- 300 g ciuperci
- 3 cepe
- 100 g orez
- sare
- piper
- busuioc uscat sau proaspăt
- mărar
- 100 g unt
- 3 linguri smântână
- 100 g pesmet
- 300 g brânză de capră
Ingrediente pentru topping:
- 2 ouă
- 150 ml smântână
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, îi sărezi şi îi laşi deoparte 30 de minute, după care îi scurgi de apă.
Ceapa tocată mărunt o căleşti în unt, apoi adaugi ciupercile tăiate fin şi sotezi 3-4 minute. Orezul îl fierbi şi îl laşi la răcit.
Toate celelalte ingrediente (dovlecei, orez, brânză, ouă, verdeaţă, smântână şi pesmet) le amesteci cu compoziţia de ceapă şi ciuperci.
Ungi 2 tăvi de cozonac cu puţin unt, răstorni compoziţia, iar pe deasupra torni amestecul din cele 2 ouă şi smântână.
Laşi la cuptor 45-50 de minute. Poţi servi preparatul cald sau rece, după cum doreşti.
Pofta buna!
poate iti place si:
Rulada cu orez, ciuperci, dovlecei si branza de capra
Rulada cu orez, ciuperci, dovlecei si branza de capra din: dovlecei, oua, ciuperci, ceapa, orez, sare, piper, busuioc uscat sau proaspăt, marar, unt, smântână, pesmet, brânză de capră. Ingrediente: 1 kg dovlecei 3 ouă mari 300 g ciuperci 3 cepe mari 100 g orez sare piper busuioc uscat sau proaspăt mărar 100 g unt 3 linguri smântână 100 g […]
Pofta buna!