Ruladă cu ou şi verdeaţă
PrinteazaRulada cu ou si verdeata din: praz, sare, chifla, ceapa, usturoi, ulei, salvie, ou, carne tocata, piper, smantana, capere, oua, bacon, legume, rosii si supa.
- 1 tulpina praz
- sare
- 1 chifla veche de 1 zi
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei
- 1/2 lingurita salvie tocata
- 1 ou
- 500 g carne tocata
- piper
- 125 g smantana
- 1 lingura capere
- 3 oua fierte
- 100 g bacon
- 1 legatura legume pentru supa
- 1 cutie rosii pentru pizza (425 ml)
- 250 ml supa
Mod de preparare:
Indepărtaţi frunzele prazului, opăriţi-le în apă fierbinte şi lăsaţi-le să se scurgă. Inmuiaţi chifla în apă călduţă. Preîncălziţi cuptorul la 200°C.Tocaţi ceapa şi usturoiul mărunt, apoi căliţi-le în ulei. Adăugaţi salvia. Stoarceţi chifla, fărâmiţaţi-o şi frământaţi-o împreună cu ceapa, usturoiul, carnea tocată, oul, sarea şi piperul.
Amestecaţi smântână şi caperele. Presaţi carnea şi uniformizaţi-o, apoi ungeţi-o cu smântână.Tocaţi o frunză de praz şi întindeţi-o peste carne. Curăţaţi ouăle, aşezaţi- le pe carne, unul în spatele celuilalt şi formaţi un dreptunghi din carne.
Infăşuraţi-l cu frunze de praz şi felii de şuncă. Tăiaţi mărunt legumele de supă. Daţi-le la cuptor împreună cu dreptunghiul de came şi roşiile cca 30 min., având grijă să fie totul acoperit, apoi luaţi capacul şi lăsaţi totul alte 30- 45 min.Turnaţi supa. La final, ornaţi cu verdeaţă.
Ruladă cu ou şi verdeaţă
Pofta buna!