Rulada cu oua si carne de pui
PrinteazaRulada cu oua si carne de pui din: carne de pui, oua, chifla, ceapa, ulei, usturoi, sare, piper, boia, lapte, oua, bacon, untura, faina, bulion.
- 600 g carne tocată de pui
- 2 ouă
- 1 chifla
- 1 ceapa
- puţin ulei
- 2-3 căţei de usturoi
- sare
- piper
- boia de ardei
- puţin lapte
- 4 ouă
- 100 g bacon feliat
Pentru sos:
- 1 lingură untură
- 2 linguri făină
- 200 ml bulion sau 2 linguri pastă de tomate
- 100 ml supă de carne
- 2 linguri zahăr
- foi de dafin
- sare
Mod de preparare:
Chifla se înmoaie în lapte, apoi se stoarce.
Ceapa mărunţită se căleşte în ulei, apoi se lasă la răcit. Carnea tocată se amestecă cu chifla, ceapa şi usturoiul pisat se asezonează cu sare, piper, boia de ardei şi se amestecă.
O formă de cozonac se căptuşeşte cu feliile de bacon, se pune jumătate din compoziţie, se aşază ouăle fierte şi curăţate, apoi se acoperă cu cealaltă jumătate de comppziţie şi cu capetele de bacon.
Se coace în cuptorul fierbinte 40-50 minute. Se feliază rece.
Pentru sos faina se prăjeşte în untură, se fluidifică cu supa de came şi puţină apă. Se toarnă bulionul, se pun foile de dafin şi amestecând încontinuu, se fierbe circa 5 minute până când se îngroaşe.
La sfârşit se asezonează cu sare şi zahăr. Rulada se serveşte cu piure de cartofi şi sos.
Pofta buna!