Rulada de oua umpluta cu mazare si conopida
PrinteazaRulada de oua umpluta cu mazare si conopida din: oua, faina, smantana, lapte, mazare verde, fasole verde, conopida, unt, patrunjel verde, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 4 linguri făină
- 4 linguri smântână
- 100 ml lapte
- 200 g mazăre verde
- 200 g fasole verde
- 200 g conopidă desfăcută în bucheţele
- 150 g unt (margarină)
- 1 lingură pătrunjel verde
- sare, piper
Mod de preparare:
Inăbuşi legumele în 1/2 din cantitatea de unt. Adaugi sare, piper, pătrunjelul tocat mărunt şi torni în ploaie 1 lingură de făină şi laptele.
Laşi compoziţia pe foc, să scadă. între timp, baţi gălbenuşurile, adaugi treptat făina, smântână, albuşurile bătute spumă, sare şi piper.
Torni compoziţia într-o tavă unsă cu restul de unt şi tapetată cu făină (într-un strat de 1-2 cm) şi dai la cuptor, la foc potrivit.
După ce s-a copt, răstorni pe un şervet presărat cu făină şi rulezi imediat.
După 2-3 minute, desfaci ru- loul şi întinzi deasupra amestecul de legume preparat.
Rulezi din nou biatul, îl aşezi în tavă, îl ungi cu unt şi îl mai dai 5-10 minute la cuptor.
Rulada de oua umpluta cu mazare si conopida
Pofta buna!