Ruladă Pădurea Neagră
PrinteazaRulada padurea neagra din: oua, sare, zahar, faina, cacao, visine, zahar vanilat, frisca, intaritor si ciocolata amaruie.
pandispan:
- 5 oua
- 1 praf sare
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 1 lingura cacao
umplutura:
- 500 g visine
- 2 plicuri zahar vanilat
- 400 g frisca
- 2 plicuri praf intaritor de frisca
- 1 lingua zahar
- 50 g ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se separă ouăle. Se bat albuşurile cu sare. Gălbenuşurile se bat cu zahăr până se albesc; se înglo¬bează făina amestecată cu cacao, urmată de albuşurile bătute. Se aşază aluatul în tavă şi se nivelează; se coace 12 min.
Se răstoarnă blatul pe un prosop textil presărat cu zahăr. Se desprinde hârtia de pe fund. Apoi se rulează blatul şi se lasă să se răcească. Se curăţă vişinele de sâmburi şi se amestecă împreună cu zahărul vanilat. Se bate frişca, adăugând zahăr şi praf întăritor de frişcă.
Se derulează blatul şi se repartizează deasupra vişinele şi jumătate din cantitatea de frişcă. Se rulează, se aşază deasupra restul de frişcă şi se presară ciocolată rasă.
Ruladă Pădurea Neagră
Pofta buna!