Ruladă de pandişpan cu căpşuni

Printeaza

O reteta de rulada de pandispan cu capsuni din: oua, suc de lamaie, sare, zahar, faina, amidon, gelatina, capsuni, zahar vanilat si frisca.

Ingrediente:Ruladă de pandişpan cu căpşuni

  • 4 oua
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 praf sare
  • 110 g zahar
  • 80 g faina
  • 1 lingura amidon
  • 5 foi gelatina
  • 200 g capsuni
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g frisca

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se separă ouăle. Se bat albuşurile cu 1 linguriţă de suc de lămâie şi sare. Se bat gălbenuşurile cu 80 g zahăr şi se înglobează în compoziţia de albuşuri, urmate de făina amestecată cu amidon. Se aşază compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace cca 10 min., până ce se rumeneşte.

Se scoate blatul din, cuptor şi se răstoarnă pe un prosop textil pudrat cu zahăr; se desprinde hârtia de copt de pe fund. Se rulează blatul în prosop şi se lasă să se răcească. Se înmoaie gelatina în apă rece. Se pregătesc căpşunile şi se taie jumătăţi. Se taie cuburi 50 g căpşuni; 150 g căpşuni se pasează cu restul de suc de lămâie şi se încălzeşte piureul.

Se dizolvă în el 30 g zahăr tos şi zahărul vanilat, apoi gelatina. Se lasă să se răcească. Se înglobează apoi frişca bătută şi cuburile de căpşuni. Se derulează blatul şi se unge cu această cremă, apoi se rulează la loc. Se lasă la frigider cca 1 oră înainte de servire.

Ruladă de pandişpan cu căpşuni

Ruladă de pandişpan cu căpşuni

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.