Rulada cu pasta pentru carnati
PrinteazaRulada cu pasta pentru carnati din: cotlet de porc, carne tocata, boia dulce, busuioc, oregano, cimbru, usturoi, foi de dafin, ulei, apa, piper, sare.
- 1 kg cotlet de porc nu prea gras
- 500 g carne tocata amestec porc si vita
- 2 linguri boia dulce
- cate 1/2 lingurita busuioc, oregano si cimbru
- usturoi
- 2 foi de dafin
- 2 -3 linguri ulei
- 150 ml apa
- piper macinat
- sare
Mod de preparare:
Tai cotletul în jumătate, pe lungime. Acoperi fiecare fâşie de cotlet cu o folie de plastic şi baţi uşor, pe ambele părţi, folosind un ciocan pentru şniţele. Presari bucăţile cu sare, piper şi 1 lingură de plante aromatice.
Condimentezi carnea tocată cu restul de plante aromatice, boia, sare, piper şi usturoi fin tocat, după gust.
Repartizezi carnea tocată pe cele două fâşii şi le rulezi strâns. Aşezi ruladele în tava unsă cu ulei, torni apă, adaugi foile de dafin şi acoperi cu hârtie de copt. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu spre iute, pentru 30 de minute.
Scoţi tava, îndepărtezi hârtia şi mai laşi ruladele în cuptor până prind o crustă aurie. Periodic, stropeşti ruladele cu sosul din tavă. Serveşti ca aperitiv sau la felul principal, cu orice fel de salată sau garnitură.
Pofta buna!