Rulada cu pateu de porc si acritura
PrinteazaRulada cu pateu de porc si acritura: oua, lapte, branza dulce, margarina, faina, pate de porc, castraveti murati, gogosari murati, patrunjel verde, mustar.
- 6 ouă
- 250 g lapte
- 50 g brânză dulce
- 50 g margarină
- 4 linguri făină
Ingrediente umplutura:
- 1 cutie mare de pate de porc
- 2-3 castraveţi murati
- 2-3 gogoşari muraţi
- 2 ouă
- 1/2 legătură pătrunjel verde
- 1 linguriţă muştar
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul aşa: Pui laptele la fiert cu margarina, brânza, iar când dă în clocot, adaugi făina.
Laşi la răcit circa 15 minute, după care adaugi ouăle treptat.
Pregăteşti tava pentru copt, o ungi cu untură sau unt, o tapetezi cu făină şi pui compoziţia. Dai tava la cuptor pentru 30 de minute.
După ce s-a copt, scoţi rulada de la cuptor şi o pui într-un prosop de bucătărie umed şi o rulezi.
Pregăteşti umplutura aşa:
Fierbi cele 2 ouă tari şi apoi le tai în bucăţi.
Adaugi pătrunjelul verde tocat mărunt, castraveţii şi gogoşarii, tăiaţi mărunt şi scurşi de zeamă.
Amesteci ingredientele şi adaugi şi muştarul şi pateul. Amesteci până devine o pastă, după care umpli rulada şi o dai la răcit.
Serveşti rulada ca aperitiv. Poate fi pregătită şi pentru o masă festivă.
Rulada cu pateu de porc si acritura
Pofta buna!