Pavlova cu kiwi si fructul pasiunii din: albus, zahar, amidon, otet, esenta de vanilie, kiwi, fructul pasiunii, smantana. Ingrediente: 6 albusuri de ou 1 ¼ cana zahar 2 lingurite amidon 1 lingurita otet alb ½ lingurita esenta de vanilie 6 kiwi, decojit si feliat 3 fructul pasiunii Ingrediente pentru frisca: 1 ceasca smantana 1 lingura […]
Ruladă Pavlova
PrinteazaRuladă Pavlova din: albusuri de ou, zahar tos, otet alb, extract de vanilie, amidon de porumb, frisca, fructe.
Ingrediente:
- 4 albușuri de ou
- 1 cană de zahăr tos
- 1 linguriță de oțet alb
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 linguriță de amidon de porumb
- 200 ml frișcă lichidă
- Fructe proaspete pentru decor (căpșuni, kiwi, mure)
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 150°C. Bateți albușurile până devin spumoase, adăugați treptat zahărul până obțineți o bezea lucioasă.
Adăugați oțetul, extractul de vanilie și amidonul și amestecați ușor. Pe o foaie de copt, modelați bezeaua în formă de ruladă.
Coaceți în cuptor timp de 45 de minute. Lăsați să se răcească complet. Umpleți interiorul cu frișcă bătută și fructe proaspete.
Rulați cu grijă și serviți.
Ruladă Pavlova
Valori nutriționale (per porție):
- Calorii: 270 kcal
- Carbohidrați: 40g
- Proteine: 4g
- Grăsimi: 10g
Rulada Pavlova este inspirată de desertul tradițional “Pavlova”, un desert din bezea numit după balerina rusă Anna Pavlova.
Este un desert popular atât în Australia, cât și în Noua Zeelandă, ambele țări revendicând originea acestuia.
Cu o textură crocantă la exterior și moale în interior, acest desert este adesea asociat cu sărbătorile de vară.
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Pavlova cu kiwi si fructul pasiunii
Prajitura Pavlova cu visine si lichior
Prajitura Pavlova cu visine si lichior din: albusuri, zahar tos, otet de vin alb, malai, esenta de vanilie, cacao, visine in alcool, frisca, zahar pudra, lichior amaretto si biscuiti amaretti. Ingrediente: 4 albusuri 225 g zahar tos 1 lingurita otet de vin alb 2 lingurite malai 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingura cacao, cernuta Pentru […]
Pofta buna!