Rulada picanta de porc
PrinteazaO reteta de rulada picanta de porc din: piept de porc, carne macra tocata, ulei, ceapa, ciuperci, usturoi, castraveti murati, cimbru, oregano, salvie, boie iute, sare, piper, supa de carne si vin alb sec.
- 800 g piept de porc cu tot cu sorici
- 400 g carne macra tocata
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa mare
- 4-5 ciuperci
- 2 catei de usturoi
- 5-6 castraveti murati
- cimbru
- oregano
- salvie
- boia iute de ardei
- sare
- piper proaspat macinat
- 200 ml supa de carne
- 100 ml vin alb sec
Mod de preparare
Căleşti în ulei încins ceapa tăiată mărunt împreună cu carnea tocată. Condimentezi cu usturoi pisat, ierburi aromate, sare şi piper, după gust, după care laşi să se răcească. Tai carnea, cu tot cu şorici, pe lungime în dreptunghi, o netezeşti cu ciocanul de şniţele, presari sare, piper, apoi întinzi umplutura de carne.
Pe mijloc, aşezi, pe un singur şir (ca un miez), felii de castraveţi muraţi şi felii de ciuperci. Rulezi bucata de carne cât mai strâns, legi rulada cu sfoară şi o aşezi într-o tavă unsă cu ulei. Ungi deasupra cu ulei, presari boia, torni supa şi vinul, acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptorul bine încins.
Laşi circa o oră şi 20 de minute. Scoţi folia de aluminiu, adaugi vinul şi introduci din nou tava la cuptor pentru încă 20 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra. O serveşti tăiată felii, după răcire.
Rulada picanta de porc
Pofta buna!