Rulada cu piept de curcan
PrinteazaRulada cu piept de curcan din: piept de curcan, ciuperci, ceapa, cascaval, ardei gras, nuci, miere, mustar, hrean, ulei, vin, oregano, sare si piper.
- 1 piept de curcan
- 300 g ciuperci
- 1 ceapa
- 100 g cascaval
- 1 ardei gras verde
- 100 g nuci zdobite
- 1 lingurita miere
- 1 lingurita mustar
- 1/2 lingurita hrean
- 3 linguri ulei
- 1 pahar vin alb sec
- oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se amestecă două linguri de ulei, muştarul, hreanul, mierea, oregano, sare şi pipei; după gust, şi se prepară un sos consistent. Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt cu o lingură de ulei, se adaugă ciupercile feliate sau tocate, puţină sare şi se lasă la fiert până scade bine zeama lăsată de ciuperci. Se dă la răcit.
Se taie pieptul de curcan în două, se bate uşor cu ciocanul de şniţele pentru a se netezi şi sub-ţia puţin, se unge pe toată suprafaţa cu sosul de muştar, se presară nucile zdrobite, se adaugă fâşii de caşcaval şi de ardei gras, apoi se rulează carnea cu umplutura în interior şi se prinde la capăt cu scobitori, sau se leagă cu sfoară alimentară.
Se aşază rulada într-o tavă, se unge deasupra cu puţin ulei, se toarnă în tavă o cană de apă şi paharul de vin, se acoperă cu folie de aluminiu şi se pune la cuptor pentru circa 45 de minute.
Se mai adaugă apă dacă mai este nevoie. Se îndepărtează folia şi se mai lasă în cuptor încă 25 de minute, să se rumenească. Se mai unge clin când în când cu sosul din tavă.
Se serveşte caldă sau rece, tăiată felii şi garnisită cu legume gratinate şi cu cremă de muştar.
Rulada cu piept de curcan
Pofta buna!
Curcanul e bun