Rulada cu piure de castane si ciocolata
PrinteazaRulada cu piure de castane si ciocolata din: faina, zahar, unt, oua, esenta de vanilie, piure de castane, unt, ciocolata, zahar pudra, frisca, esenta de vanilie, cafea, ciocolata menaj.
pentru aluat:
- 100 g faina
- 125 g zahar
- 50 g unt
- 4 oua
- o lingurita esenta vanilie
pentru crema de exterior:
- un kg piure de castane congelat
- 150 g unt
- 125 g ciocolata
- 60 g zahar pudra
- 100 ml frisca lichida
- o lingurita esenta de vanilie
pentru crema de interior:
- 100 g zahar
- 50 ml apa
- 3 galbenusuri
- 250 g unt
- 3 linguri cafea tare
pentru decor:
- 100 g ciocolata menaj
Mod de preparare:
Pentru aluat, se mixează gălbenuşurile cu zahărul, albuşurile se bat spumă şi se adaugă peste gălbenuşuri.
Se adaugă făina şi apoi untul moale şi vanilia. Se amestecă bine. Se pune aluatul în tava de copt tapetată cu hârtie de copt şi se coace 15 minute.
Se scoate pe un şervet umezit, se îndepărtează hârtia şi se rulează.
Pentru crema de interior, se topeşte zahărul în apă pe foc şi apoi se toarnă siropul peste gălbenuşuri, amestecând cu telul până la răcirea completă. Se adaugă untul moale, se amestecă, şi apoi cafeaua.
Pentru crema de exterior, se topeşte ciocolata şi se amestecă bine cu zahărul şi piureul de castane decongelat.
Se adaugă vanilia şi, la final, untul şi frişca lichidă şi se amestecă bine. Se desface aluatul, se umple cu crema de cafea, se rulează şi se acoperă cu crema de castane.
Pentru decor, se topeşte ciocolata şi apoi se pun mici cantităţi pe o hârtie de copt.
Se formează steluţele cu un beţişor şi se lasă să se întărească. Se aşază pe ruladă şi se dă totul la frigider pentru 12 ore.
Rulada cu piure de castane si ciocolata
Pofta buna!