Rulada de carne de porc cu mirodenii din: carne de porc, apa, sare, piper, usturoi, boia de ardei dulce, foaie de dafin. Ingrediente: carne de porc (burta porcului, dar sa fie macra) doua cani de apa sare piper macinat usturoi boia de ardei dulce foaie de dafin Mod de preparare Se face un […]
Rulada de porc cu caise uscate
PrinteazaRulada de porc cu caise uscate din: muschiulet de porc, sunca de parma, umplutura pentru carnati, ceapa, salvie, caise uscate, usturoi, vin rosu si gem de coacaze.
- 1 kg muschiulet de porc
- 200 g sunca de Parma (aprox. 16 felii)
Pentru umplutura:
- 225 g umplutura pentru carnati
- 3 cepe mici, tocate marunt
- 1 lingura salvie tocata
- 100 g caise uscate, taiate marunt
- 1 catel de usturoi, zdrobit
Pentru sos:
- 200 ml vin rosu
- 1 lingura gem de coacaze
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 5/190°C. Despica pe lungime fiecare muschiulet de porc si acopera cu folie alimentara.
Bate putin cu un sucitor, pana cand carnea e perfect intinsa.
Amesteca toate ingredientele pentru umplutura si asezoneaza bine.
Intinde umplutura in mijlocul muschiuletului, apoi ruleaza si infasoara strans fiecare muschiulet in sunca de Parma.
Asaza pe o tava de copt unsa putin cu ulei. Coace 35 min. Muta pe un platou cald si acopera cu folie.
Lasa sa stea 15 min inainte de a o felia.
Pentru sos, incalzeste zeama lasata de carne intr-o tava de copt asezata pe plita, adauga vinul si gemul de coacaze si lasa sa dea in clocot. Fierbe la foc mic pana scade la jumatate.
Asezoneaza, adauga zeama de carne si fierbe 1 min. Stropeste friptura cu sos.
Rulada de porc cu caise uscate
Pofta buna!
poate iti place si:
Rulada de carne de porc cu mirodenii
Reteta zilei: Rulada de porc
Rulada de porc din: carne de porc, ceapa, oua, ulei de cocos, pasta de rosii, boia, oregano, mustar, piper, sare, ulei de masline. Ingrediente: 2 kg de carne de porc tocata 2 cepe tocate 3 oua fierte 1 ou 1 linguriță ulei de cocos 1 linguriță pastă de roșii 3/4 linguriță boia 3/4 linguriță oregano […]
Pofta buna!