Rulada de porc cu legume la tava

Printeaza

Rulada de porc cu legume la tava din: pulpa de porc, caise uscate, nuca, vin alb, rosii uscate, unt, ulei, cartofi, morcovi, rozmarin, cimbru, sare, piper.

Ingrediente: Rulada_de_porc_cu_legume_la_tava

  • 1,5-2 kg pulpă de porc
  • 200 g caise uscate
  • 200g nucă
  • 150 ml vin alb
  • 100 g roşii uscate
  • 100 g unt
  • 2 linguri de ulei
  • 400 g cartofi albi
  • 2-3 morcovi
  • rozmarin
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pune caisele şi roşiile uscate într-un castronel şi acoperă-le cu apă călduţă pentru a se rehidrata.

Intre timp, taie carnea astfel încât să obţii o bucată mai mare. Pune-o între folii şi bate-o cu ciocanul de şniţele. Sărează şi piperează.

Aşază pe carne caisele şi roşiile rehidratate, tăiate potrivit, nuca trasă la tigaie şi rulează. Leagă cu aţă alimentară şi pune rulada într-o tigaie înaltă, în care ai încins untul şi uleiul.

Rumeneşte rulada pe toate părţile, apoi aşaz-o într-o tavă, cu tot cu sosul din tigaie.

Acoperă cu folie şi dă la cuptor 45 de minute. Scoate tava şi pune de jur împrejurul ruladei cartofii şi morcovii tăiaţi în cuburi.

Presară rozmarin, cimbru, sare (dacă este nevoie) şi toarnă vinul.

Dă la cuptor o jumătate de oră, stropind din când în când rulada cu sosul din tavă.

Rulada de porc cu legume la tava

Rulada_de_porc_cu_legume_la_tava

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.