Rulada de porc cu nuci si caise uscate
PrinteazaRulada de porc cu nuci si caise uscate din: nuci, caise uscate, coniac, suc de lamaie, carne de porc, slaninuta, patrunjel, piper, sare, ulei, unt.
- 100 g nuci
- 50 g caise uscate
- 2 linguri miere
- 1 lingurica coniac
- 1 lingura suc de lamaie
- 600 g carne de porc slaba
- 100 g slaninuta feliata
- 1 legatura patrunjel tocat
- piper pisat
- sare
- 1 lingura ulei
- 1 lingura unt
Mod de preparare:
Nucile tocate se pun într-un castron şi se adaugă caisele tocate. Se adaugă apoi coniacul, mierea şi sucul de lămâie.
Se lasă să se marineze. Se fasonează carnea pentru ruladă; se bate astfel încât să formeze o foaie; se sărează, se piperează, apoi se aşază feliile de slăninuţă şi nucile tocate.
Deasupra se presară pătrun¬jel tocat. Se rulează şi se leagă cu aţă.
Se prăjeşte rulada pe toate feţele, într-o tigaie cu ulei încins. Se aşază rulada într-o tavă si se presară restul de pătrunjel.
Se pun de jur-împre- jur bucăţi de unt şi se toarnă o cană cu apă. Se acoperă tava cu un capac şi se coace 40 minute în cuptorul încins în prealabil la 180 °C.
Se scoate apoi capacul şi se mai coace rulada cca 15 min., ca să se rumenească. Se scoate rulada din cuptor şi se lasă să se odihnească pe un fund de lemn cca 10 minute.
Intre timp se toarnă în tavă o ceaşcă de apă şi se lasă sosul să dea într-un clocot.
Se sărează şi se piperează după gust. Se taie carnea felii şi se serveşte cu sos şi eventual cartofi.
Rulada de porc cu nuci si caise uscate
Pofta buna!
Sa-mi prepari si mie ca mi se pare tare complicat 🙂