Ruladă de porc cu paste şi sos
PrinteazaRuladă de porc cu paste şi sos din: sorici cu grasime, paste, carne de porc, paine, morcov, ceapa, ardei gras, oua, rosii, miez de nuca, usturoi, sare, piper, ulei, cimbru.
Ingrediente:
- o bucata sorici cu grasime
- 400 g paste
- 300 g carne de porc tocata
- doua felii de paine
- un mrocov
- o ceapa
- un ardei gras
- doua oua
- doua conserve de rosii
- 100 g miez de nuca
- 4 catei de usturoi
- sare
- piper
- ulei
- cimbru
Mod de preparare:
Carnea tocată se amestecă într-un bol cu pâinea înmuiată în apă şi stoarsă, ceapa tocată mărunt şi doi căţei de usturoi.
presară sare şi piper, se pun ouăle, morcovul ras şi călit în puţin ulei. Se adaugă ardeiul gras şi miezul de nucă tocate mărunt şi cimbru după gust.
întinde şoriciul pe un tocător, se pune compoziţia de carne pe toată suprafaţa şi se rulează.
leagă cu o aţă de bucătărie, se aşază într-o tavă şi se unge cu ulei. toarnă două căni cu apă, se introduce în cuptorul încins şi se coace 45-60 de minute, stropindu-se din când în când cu sucul din tavă.
Roşiile se pasează, se călesc cu puţin ulei, se condimentează cu sare, piper şi cimbru, se adaugă usturoiul rămas pisat şi se fierb zece minute. Pastele se fierb, se amestecă bine cu sosul de roşii şi se servesc alături de rulada caldă.
Cand este in cuptor, rulada se stropeste cu sos din abundenta ca sa nu se usuce sau sa se arda.
Ruladă de porc cu paste şi sos
Pofta buna!