Ruladă de porc cu pui, prune si migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada de porc cu pui, prune si migdale din: prune, vin ars, patrunjel, file de piept de pui, smantana, concentrat de pui, sare, piper, muschi file de porc, slaninuta si migdale.
- 25 prune uscate
- 4 linguri vin ars
- 1 legătură pătrunjel
- 300 g file de piept de pui
- 6 linguri smântână
- 1 linguriţă concentrat de pui
- sare
- piper
- 1 muşchi file de porc (cca 800 g)
- 50 g slăninuţă tăiată fâşii
- 60 g migdale tocate
Mod de preparare:
Se lasă prunele să se marineze în vinars cca 2 ore. Se toacă pătrunjelul. Se taie carnea de pui cuburi şi se pasează cu mixerul împreună cu smântână, pătrunjel, concentrat de pasăre si piper.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se şterge carnea de porc şi se decupează în formă de pătrat; se sărează, se piperează şi se acoperă cu slăninuţă.
Deasupra se repartizează umplutura, prunele şi migdalele. Se rulează carnea şi se leagă cu aţă. Se aşază într-o tavă şi se toarnă 1/2-1 ceaşcă de apă fierbinte.
Se înăbuşă carnea la cuptor cca 25 min., timp în care se stropeşte frecvent cu sos din tavă. Se scoate în final friptura din tavă, iar sosul se condimentează cu sare şi piper.
Friptura se taie felii şi se serveşte pe farfurii cu sosul ei, eventual şi o garnitură de cartofi.
Ruladă de porc cu pui, prune si migdale
Pofta buna!