Ruladă de porc cu pui, prune si migdale

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada de porc cu pui, prune si migdale din: prune, vin ars, patrunjel, file de piept de pui, smantana, concentrat de pui, sare, piper, muschi file de porc, slaninuta si migdale.

Ingrediente:Ruladă de porc cu pui, prune si migdale

  • 25 prune uscate
  • 4 linguri vin ars
  • 1 legătură pătrunjel
  • 300 g file de piept de pui
  • 6 linguri smântână
  • 1 linguriţă concentrat de pui
  • sare
  • piper
  • 1 muşchi file de porc (cca 800 g)
  • 50 g slăninuţă tăiată fâşii
  • 60 g migdale tocate

 

Mod de preparare:

Se lasă prunele să se marineze în vinars cca 2 ore. Se toacă pă­trunjelul. Se taie carnea de pui cuburi şi se pasează cu mixerul împreună cu smântână, pătrunjel, concentrat de pasăre si piper.

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se şterge carnea de porc şi se decupează în formă de pătrat; se sărează, se piperează şi se aco­peră cu slăninuţă.

Deasupra se repartizează umplutura, prunele şi migdalele. Se rulează carnea şi se leagă cu aţă. Se aşază într-o tavă şi se toarnă 1/2-1 ceaşcă de apă fierbinte.

Se înăbuşă carnea la cuptor cca 25 min., timp în care se stropeşte frecvent cu sos din tavă. Se scoate în final friptu­ra din tavă, iar sosul se condi­mentează cu sare şi piper.

Friptu­ra se taie felii şi se serveşte pe farfurii cu sosul ei, eventual şi o garnitură de cartofi.

Ruladă de porc cu pui, prune si migdale

Ruladă de porc cu pui, prune si migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.