Rulada de porc cu slaninuta impanata

Printeaza

Rulada de porc cu slaninuta impanata din: carne de porc, untura, ceapa, usturoi, mustar dijon, slaninuta impanata, spanac, cartofi, mere.

Ingrediente: Rulada_de_porc_cu_slaninuta_impanata

  • 1400 g carne de porc s
  • 2 linguri untură de porc
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguri muştar de Dijon
  • 100 g slăninuţă împănată
  • 2 legături frunze de spanac
  • 8 cartofi
  • 2 mere

 

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 190°C. Se fasonează carnea pentru ruladă sau se cere acest serviciu la măcelărie.

Bucata de carne plată se sărează, se piperează şi se unge cu muştar.

Se încinge jumătate din cantitatea de untură şi se prăjeşte ceapa tocată şi usturoiul; se lasă să se răcorească puţin.

Peste muştar se aşază felii de slăninuţă şi frunze de spanac; se acoperă cu un strat de ceapă şi usturoi călite şi se rulează; se leagă rulada cu aţă de bucătărie.

Intr-o cratiţă sau formă care se se poate da la cuptor se încinge restul de untură şi se frige rulada de jur-împrejur, la foc iute.

Se aşază alături cartofi curăţaţi şi merele decojite şi tăiate sferturi. Se acoperă vasul cu un capac şi se aşază în cuptor.

După primele 30 min. de coacere, se scoate capacul şi se mai coace cca 20 min.

Se scoate carnea din vas şi se lasă să se odihnească pe un fund de lemn 10 min.

Se taie apoi rulada felii şi se serveşte cu cartofi şi mere; se toarnă deasupra sosul.

Rulada de porc cu slaninuta impanata

Rulada_de_porc_cu_slaninuta_impanata

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Arata bine rulada impanata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.