Rulada de porc cu smantana
PrinteazaRulada de porc cu smantana din: smantana, iaurt, patrunjel, ceapa verde, busuioc, sare, pulpa de porc, slaninuta, frunze de spanac, sare, piper asortat, ciuperci, smantana.
- 135 ml smantana
- 400 g iaurt
- 3 linguri verdeata asortata (patrunjel, ceapa verde, busuioc)
- sare
rulada:
- 500 g pulpa de porc
- 150 g slaninuta
- 100 g frunze de spanac
- sare
- piper asortat
- 150 g ciuperci Champignon
- 50 ml smantana
Mod de preparare:
Se amestecă iaurtul cu smântână şi se lasă să se scurgă într-o sită tapetată cu tifon.
Se dă la frigider cca 3 ore. Intre timp se fasonează carnea de porc, tăind perpendicular pe fibre, într-o singură bucată.
Se bate, se sărează şi se piperează. Se aşază deasupra felii de slăninuţă şi frunze de spanac.
Se rulează carnea cu grijă; se taie rulada felii groase de cca 2-3 cm. Se fixează fiecare ruladă înţepând-o transversal cu o scobitoare.
Se prăjesc ruladele într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins. Se aşază apoi într-o tavă; se toarnă şi puţină apă.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se coc ruladele cca 10 min. (nu se lasă să se usuce!).
In sosul din tavă se toarnă restul de ulei. Se taie ciupercile sferturi şi se prăjesc în sos; se sărează, se piperează şi se lasă să se evapore apa.
Se toarnă smântână, se piperează şi se dă în clocot. In compoziţia de iaurt de la frigider se înglobează verdeaţa şi se sărează.
Se repartizează ruladele pe farfurii şi se toarnă deasupra sosul de ciuperci.
Se servesc alături cartofi la cuptor şi crema de iaurt preparată.
Rulada de porc cu smantana
Pofta buna!