Rulada de porc cu smochine
PrinteazaRulada de porc cu smochine din: pulpa de porc, prune, smochine, stafide, nuci, alune, vin, coniac, sare, piper.
- 800 g pulpă de porc
- 100 g prune uscate
- 100 g smochine
- 100 g stafide aurii
- 100 g nuci
- 100 g alune
- 200 ml vin alb dulce
- 50 ml coniac
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se întinde pe o planşetă şi se frăgezeşte puţin cu ciocanul. Se presară apoi cu sare şi piper după gust. Se rulează şi se pune la rece 30 de minute.
Intre timp, se pun la înmuiat smochinele şi prunele în apă călduţă, iar stafidele în coniac. Alunele şi nucile se taie bucăţi mari.
Se scoate carnea din frigider, se întinde din nou pe planşetă şi pe una dintre laturile lungi se aşază fructele bine scurse. Se rulează carnea şi se leagă cu aţă.
Se aşază într-o tavă, se adaugă zeama în care s-au hidratat fructele, vinul şi coniacul, fructele rămase, apoi se introduce în cuptor pentru o oră.
Se scoate rulada din cuptor când este frumos rumenită şi se aduce la masă.
Pofta buna!