Ruladă de porc cu sos de fructe

Printeaza

Ruladă de porc cu sos de fructe din: cotlet de porc, unt, pulpa de porc, ou, usturoi, sare grunjoasa, piper, cimbru, vin, ulei de masline, miere, coacaze rosii, struguri, cimbru verde si ghimbir.

 

Ingrediente:

  • un cotlet de porc fara os
  • 100 g unt
  • 800 g pulpa de porc tocata
  • un ou
  • 3-4 catei usturoi
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat
  • cimbru
  • 50 ml vin
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • o lingura miere

pentru sos:

  • 200 g merisoare sau coacaze rosii
  • 100 ml vin alb demisez
  • sare
  • 100 g struguri
  • cimbru verde
  • o lingurita ghimbir

 

Mod de preparare:

Se desface cotletul, pentru a se umple. Se bate cu ciocanul de şniţele si se unge cu untul topit.

Se condimentează cu sare, piper, cimbru, se stropeşte cu ulei de măsli­ne şi puţin vin si se lasă la rece.

Intre timp, carnea tocată se căleşte. Se adaugă usturoiul măcinat, sare şi piper, după gust.

Se ia de pe foc si se lasă la rece, după care se adaugă oul. Se umple bucata de cotlet cu carnea tocată, se rulează si se aşază în tavă.

Se stropeşte cu restul de vin, se unge cu miere si se bagă în cuptor, la 160°C.

In acest timp, se pregăteşte sosul. Se pasează o parte din fructe. Se amestecă cu vin, ghimbir, sare, piper si cimbru si se reduce la foc potrivit.

La final, se adaugă restul de fructe. Sosul se serveste cu rulada usor rumenita.

 

Ruladă de porc cu sos de fructe

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Corina Calinescu

    am facut ceva asemanator, aici e mai bine prezentata reteta

  2. oare ce gust are ca pare interesanta? 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.