Rulada de porc cu sos picant

Printeaza

Rulada de porc cu sos picant din: pulpe de porc, oua, ceapa rosie, sare, piper, unt, miez de paine, cimbru, piure de rosii, usturoi, ardei iute, boia dulce si boia iute.

 

Ingrediente:

  • 600 g pulpa de porc
  • 2 oua
  • 3-4 cepe rosii
  • sare
  • piper macinat
  • 100 g unt
  • miezul de la o bagheta
  • cimbru uscat

pentru sos:

  • 500 ml piure de rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 ardei iuti
  • o lingurita boia dulce
  • o lingurita boia iute

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală ceapa. Se taie solzişori şi se căleşte 3-4 minute în puţin ulei.

Apoi se condimentează cu sare, boia şi piper şi se lasă să se răcească.

Separat, se pune carnea tocată într-un bol, se adaugă miezul de pâine înmuiat în lapte călduţ, untul moale, ouăle, ceapa călită şi condimentele. Se amestecă bine.

Se ţapetează o tavă de cozonac cu hârtie specială de copt şi se toarnă compoziţia.

Se întinde uni­form şi se dă la cuptor, la foc mic. In acest timp, se curăţă usturo­iul, se pisează şi se căleşte în puţin ulei, se adaugă ardeii iuţi tăiaţi mărunt şi se călesc împreună.

Se toarnă piureul de roşii, se pun con­dimentele, după gust, şi se lasă să scadă la foc mic.

După ce s-a copt rulada, se feliază şi se serveşte cu sosul picant.

 

Rulada de porc cu sos picant

Rulada_de_porc_cu_sos_picant

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    O sa fac si eu rulada de porc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.