Ruladă de porc umplută

Printeaza

Ruladă de porc umplută din: carne de porc cu sorici, pulpa de porc, ceapa, usturoi, morcov, dafin, telina, ardei capia, cartofi, vin alb, unt, praf, sare, piper, cimbru, patrunjel.

Ingrediente:Rulada_de_porc_umpluta

  • 1,2 kg carne de porc cu sorici
  • 200 g pulpa de porc
  • doua cepe
  • 3 catei de usturoi
  • un morcov
  • dafin
  • o telina
  • un ardei capia
  • un dovlecel
  • 4 cartofi
  • 500 ml vin alb
  • 50 ml otet
  • 100 g unt
  • doua fire de praz
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Carnea de porc cu şorici se pune într-un vas mai mare. Se toarnă deasupra vinul alb, se adaugă morcovul curăţat tăiat rondele, jumătate din cantitatea de pătrunjel şi frunza de dafin.

Ţelina se curăţă de coajă, se taie felii şi se pune peste carne împreună cu un căţel de usturoi feliat, oţetul şi o cană cu apă. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece opt ore.

Pulpa de porc se pune într-un bol cu o ceapă, doi căţei de usturoi, dovlecelul tăiat cuburi şi ardeiul capia. Se adaugă cartofii tăiaţi mărunt, sare, piper, pătrunjelul rămas, cimbru şi se mixează totul până se obţine o pastă fină.

Se scoate carnea din marinată, se întinde pe un tocător, se întinde pasta de carne, se rulează cu grijă să nu iasă umplutura şi se leagă cu o aţă de bucătărie.

Se aşază într-o tavă, se toarnă marinata, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit 50-60 de minute.

Ruladă de porc umplută

Rulada_de_porc_umpluta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.